Teletubbies Weetjes

We hebben elke Teletubbie een eigen pagina gegeven:

Tinky Winky Dipsy  -  Laa Laa  -  Po

Teletubbie uitspraken

De Teletubbies zeggen niet zo veel. Maar er zijn toch een paar bekende uitspraken:

  • A Oh - Hallo
  • Nogkeer - Nog een keer
  • O-Oh! - dan is er iets fout gegaan
  • Dada - Dag dag, aan het eind van elke aflevering

Teletubbie huis

De Teletubbies leven in het Teletubbie huis. Een heuvel die in het Engels ook wel 'Tubbytronic Superdome' wordt genoemd.

Teletubbies huis

 

Windmolen

Teletubbie land is ontworpen als een wiedse groene ruimte. Er komen veel (echte) bloemen voor, maar de enige dieren die gezien worden zijn konijnen. Er worden wel vogel geluiden gehoord maar vogels zijn niet zichtbaar in de televisie serie. Daarnaast staan er windmolens en een soort van telefoonhoorns (stemtoeters).

De Teletubbies is opgenomen in Engeland op een plek waar alles echt heeft gestaan (Klik link voor een plaatje uit Google Earth of deze link voor een model van het huis om in Google Earth te plaatsen). Alleen de lucht is er met de computer in gezet (het is dan ook altijd mooi weer in de televisie serie).

 

De Teletubbies is een oorspronkelijk voor de BBC gemaakte televisie serie.  De serie is opgenomen tussen 1997 en  2001 en gericht op baby's en peuters, kinderen in de leeftijd voordat ze naar school gaan. Er zijn in totaal 365 afleveringen van de Teletubbies gemaakt en de eerste aflevering is uittgezonden op 31 maart 1997.